Als je niet plant, ben je van plan te mislukken. Eenvoudig, kort en to the point.

Mensen vragen nogal eens hoe belangrijk een businessplan is bij het starten van een coffeeshop. Mijn antwoord is altijd een statistiek: de meeste bedrijven falen binnen het eerste jaar vanwege een gebrek aan planning, maar coffeeshops hebben vanwege hun aard een hoger mislukkingspercentage. Als je niets hebt om je koers mee te plannen, hoe kun je dan verder gaan? Elke zakelijke visie is wazig zonder een geschreven plan.

Uw plan kost nu tijd om te schrijven, maar het is ontworpen om u later te helpen kostbare fouten te voorkomen. De echte waarde van het maken van een businessplan voor uw onderneming is niet het eindproduct, maar tijdens het schrijven ervan.

De ervaring heeft me geleerd dat bij het plannen om een coffeeshop te openen, sjablonen en generieke plannen niet veel zullen helpen, behalve de typische vorm die het plan zou moeten volgen, dus wees heel voorzichtig. Je moet de jouwe uniek en zo coffeeshopvriendelijk en specifiek mogelijk maken.

Toen ik mijn oorspronkelijke bedrijfsplan schreef, las en bestudeerde ik er nogal wat versies van op internet, en koos ik er secties uit die ik het leukst vond. Ik herschreef het totdat ik tevreden was en gaf het toen aan mijn bankier. Hij zei dat het het beste businessplan was dat hij ooit had gezien. Dus ik maakte het plan om te gebruiken en opende mijn coffeeshop, en maakte veel fouten!

Mijn bankier vond het geweldig, maar hij was geen kleine zakenman, noch iemand die bekend was met coffeeshopactiviteiten. Als ik het plan realistisch had geschreven en specifiek betrekking had op een coffeeshop, had ik een slechte locatie, onjuiste demografische gegevens, gebrek aan kapitaal en een heleboel andere fouten vermeden.

Je moet realistisch zijn met je toekomstige cijfers en in veel opzichten moet je creatief zijn, vooral met marketing. Het koffiespecialiteitenbedrijf is door zijn aard anders dan veel andere foodservicebedrijven. Het schrijven van uw businessplan voor uw coffeeshop dwingt u na te denken over uw bedrijf op een manier waarop u er altijd over zult moeten nadenken: het is uniek.

En alleen omdat je je winkel opent en misschien een jaar open blijft, wil nog niet zeggen dat je het plan kunt opbergen. Je moet het altijd aanpassen. Geloof me, je zult altijd een zakenman blijven en nadenken over wat je anders en nieuw kunt doen. Dingen veranderen, markten veranderen en trends veranderen, dus uw bedrijf moet ook veranderen om zich aan te passen. Anders ben je gesloten voordat je het weet.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *