Keramisch kookgerei – een goed alternatief voor teflonpannen

Er zijn heel veel soorten kookpannen verkrijgbaar. Dit maakt het best lastig om de juiste pan te kiezen. Tegenwoordig geven de meeste mensen de voorkeur aan pannen met antiaanbaklaag. Ze zijn handig en gemakkelijk te gebruiken. De meeste mensen geven de voorkeur aan teflon en keramische pannen.

Ze zijn allebei gemakkelijk verkrijgbaar op de markt; je vindt ze in elke servieswinkel of supermarkten. Keramiek is echter het betere alternatief voor teflon om redenen die we hieronder zullen bespreken.

Een inzicht in Keramisch koken

Keramische pannen zijn gecoat met keramisch materiaal; om het voor de hand liggende te zeggen. Keramiek is gemaakt van aarde-elementen, die klei, poeder en water zijn. Ze zijn gevormd in verschillende vormen, waardoor ze kunnen worden gebruikt. De meeste van de  best getesten pannen zijn gecoat met een glazuur, een waterdichte substantie die een verfachtig effect geeft.

Het keramische materiaal kan in samenstelling variëren, afhankelijk van het doel waarvoor het wordt gebruikt.

Verschil tussen teflon en keramiek

Teflon en keramiek zijn beide pannen met antiaanbaklaag. Ze zijn allebei handig en gebruiksvriendelijk en zorgen ervoor dat het voedsel niet aan de pan blijft plakken.

Het grote verschil tussen deze twee materialen is hun prestatieniveau en mate van veiligheid.
Er ontstond veel discussie over de schadelijke effecten van teflon materiaal, waarna keramiek als alternatief werd geïntroduceerd.
Keramisch materiaal beweert veiliger en vrij van giftige stoffen te zijn. Dit maakt het een beter alternatief voor teflon dat in sommige pannen wordt gebruikt.
Belangrijkste redenen om keramiek te gebruiken als alternatief voor Teflon

Laten we enkele factoren bespreken die keramiek tot een beter alternatief maken voor teflonpannen.

Meer lagen

Van keramische pannen is bekend dat ze een meer niet-plakkerig effect geven dan teflon pannen. Naast het bovenstaande heeft keramiek meer lagen keramiek toegevoegd om de pannen duurzaam en super anti-aanbaklaag te maken.

Het voedsel dat u aan het koken bent, kan aan een teflonpan blijven plakken, maar niet aan een keramische pan. Keramisch kookgerei wordt steeds beter elke keer dat er nieuwe voorraad op de markt komt.

Betere warmtegeleider

Keramische pan is beter in het geleiden van warmte dan de teflon pan.

Als de pan op het fornuis staat, wordt het oppervlak van de keramische pan gelijkmatig opgewarmd.
Teflon Pan mist deze functie. Ze zorgen niet voor gelijkmatig koken en zijn geen goede warmtegeleider zoals een keramische pan.
Door de betere warmtegeleiding kunt u met keramische pannen uw eten in minder tijd bereiden. Het gebruik van een keramische pan bespaart je veel tijd.
Het kan gemakkelijk worden schoongemaakt

Door de super antiaanbaklaag van keramische pannen is het heel eenvoudig om ze schoon te maken. Er blijven geen etensresten aan het oppervlak kleven en je maakt ze gemakkelijk schoon zonder het oppervlak van de pan te beschadigen.

Ze zijn ook duurzamer dan de Teflon pannen omdat ze hittebestendig zijn. Hun coating laat niet zo gemakkelijk en snel los als Teflon-pannen. Ze zien er zelfs na veel gebruik nog als nieuw en glanzend uit.

Veiliger in gebruik

Keramisch materiaal is veiliger dan Teflon-materiaal. Teflon bestaat uit koolstof en fluor, die bij verhitting giftige dampen vrijgeven. Aan de andere kant bestaat keramiek uit aardelementen die niet schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid en veiliger in gebruik zijn. Het keramische materiaal met antiaanbaklaag laat ook niet los bij grote hitte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top